2017. december 10., vasárnap

Legyen minden nap ünnep!



"Nem azért tartom fontosnak az ünnepnapokat, mert azokon megemlékezhetünk valakiről, vagy valamilyen eseményről, persze ennek is megvan a szeretetbeli vonatkozása, mert mindez tisztelet és alázat a másik irányába, mások irányába, és ez egy nagyszerű dolog.
Sokkal fontosabb viszont az, hogy ilyenkor az emberek legtöbbje áthatott. A legtöbben azért szeretik az ilyen napokat, mert pihenhetnek, kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek, mert együtt lehetnek a családjukkal. A leglényegesebb mindebben mégis az, hogy ilyenkor félreteszik sérelmeiket és szeretettel képesek megnyilvánulni mások irányába, szinte mindenki irányába, meghitten, idillikusan. Ez mindentől, magától az ünneptől is előrébb való, hiszen ez teszi széppé az adott eseményt, az adott napot is. Mindez azt mutatja, hogy az emberek valóban képesek szeretetre, hogy fejlődőképesek, hogy van előrelépési lehetőség.. Ellenben ott még nem tartunk, hogy ez mindennapossá váljon mindannyiunk számára.
Innentől kezdve pedig ez már csak rajtunk múlik, mindig az adott egyénen, senki máson. Amennyiben ezt a szeretetet, azt a meghittséget, amit ilyenkor, az ünnepek alatt érzünk és kiadunk magunkból, legyen az egy névnap, születésnap, húsvét vagy karácsony (ez utóbbi lehet mindenki számára a legjobb, legerősebb példa), meg tudunk tenni, akkor képesek vagyunk arra is, hogy félre tegyük mindörökre azokat a negatív körülményeket, amelyekről már tudjuk, nem szabad engedni, hogy áthassanak minket.
Tudjuk, hogy vannak kivételek is, akiket még ilyen alkalmakkor sem a szeretet hajt, viszont legtöbbünk, amikor közeledik a karácsony, mindannyian átszellemülünk, alig várjuk ezt a békés, meghitt ünnepet.
De vajon tudjuk-e, hogy miért is olyan szeretetteljes ez az ünnep?!
Azért, mert azzá tesszük, mi saját magunk.. Azáltal, hogy ebben az időben a bennünk rejlő szeretet segítségével gondolataink révén tudatosságunk felülemelkedik mindenen, minden problémán. Sokan úgy gondolják, hogy ezen a napon ne legyen senki egyedül, hogy ne legyen veszekedés, még az idegennek is mondjunk egy-egy jó szót, ilyenkor képesek vagyunk megbocsátani régi sérelmeket, számtalan jókívánság zajlik a világban, mindenki adni akar, békét kíván és szeretetet. Ez az az érzés, amit ki kellene terjesztenünk a mindennapokra is, az itt vagy a távolban élőkre, az egész világra, és az életünk teljességgel megváltozna.
A kérdés csupán az, hogy miért csak ilyenkor gondolkodunk így?!
Az erő bennünk lakozik ahhoz, hogy az ünnepek elteltével fokozatosan ugyanilyen meghittek maradjunk, csak figyeljünk magunkra, figyeljünk gondolatainkra,észre fogjuk venni, hogy először csak pár napig, majd minden egyes ünnepnap után még és még tovább leszünk képesek szeretettel élni így mindenki irányába. Amikor már egyik alkalom után mindezt már meg tudjuk tartani hetekig, akkor azt is meg tudjuk valósítani, hogy a következő ünnepig ugyanígy tegyünk, és lényünk teljességében át is fog szellemülni. Már nem csak az egyik alkalomtól a másikig, hanem az év minden egyes napján szeretettel fogunk tudni élni. Ne felejtsük egy pillanatra sem, hogy a mi szeretetünk nem mások képessége, nem a körülményeké, mindez nem másokon fog múlni, hanem rajtunk. Amikor a dolgos hétköznapokon is tiszta szívvel gondolunk egymásra, és ez is vezérel bennünket, akkor minden napunkat ünneppé varázsolhatjuk. Emberek vagyunk mindannyian, a szeretet ott él bennünk, ez pedig képes arra, hogy kizárjon minden körülményt, azért, hogy szeretetteljesek maradhassunk minden pillanatban, még akkor is, ha mások nem azok. Ha mi így teszünk, akkor ezen energiáink ugyanilyenné varázsolják a velünk kapcsolatban lévők gondolatait is. Meg tudjuk valósítani. Képesek vagyunk ezzel a z erővel mindenkit szeretetteljessé változtatni, csak élnünk kell a bensőnkben lakozó erővel. Amennyiben csak egyetlen ember változik, akkor már a világ is változik. Ha már többen így gondolkoznak, akkor még többen így tesznek majd, előbb-utóbb az egész világ így fog.
Kezünkben a sorsunk,használjuk ki a lehetőséget, legyen minden nap a szereteté, éljünk mindig varázsával, váljon minden nap ünneppé!"
(részlet Melin Cedamus, Jézus szeretetének titkai című könyvből)

Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, mert olyan igazságokat fejt ki benne az író, amelyek nagy segítségére lehetnek minden embernek, aki a szeretet útját járja!

Szeretettel,
Eszter


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése