2016. február 8., hétfő

A blog címének története

Az igazi inspirációt a névadáshoz A csodák tanítása című könyv adta.
Amikor először bukkantam rá a könyvesboltban csak belepillantottam. Elolvastam egy részt,ahol kinyílt és csodák csodája pont arra adott választ,amilyen élethelyzetben épp voltam.
Pár hónap múlva megint a kezembe akadt és ahol kinyílt egy újabb üzenet volt számomra,ami segített,hogy választ kapjak a helyzetemre. Legközelebb már tudatosan kerestem a könyvet és meg is vettem,mert ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy az enyém legyen.



A könyv azóta az életformámmá vált. A benne szereplő tartalom az IGAZSÁG. Egy olyan igazság, amit mindannyian tudunk, csak nem emlékszünk rá.
A könyv segít emlékezni az egyetlen igazságra, ami a szeretet.
Az emlékezést a könyvben szereplő gyakorlatok segítik elő. 365, minden napra egy.
Vannak, akik évről – évre, újra és újra elölről kezdik, mert akárhányszor ismétlik a leckéket, minden alkalommal valami újat mond.
Változás állt be az életembe általa.Nem mondja a könyv, hogy ez az egyetlen út ahhoz, hogy elérd a lelki békéd, a megvilágosodást. Azt mondja, hogy sokféle út létezik, de végül mind ugyanoda visz:Istenhez.
A csodák kertje oldal tehát a könyv inspirációjára alakult. Sokszor idézek is belőle,mert ami benne áll, az számomra a Valóság. Nem mindig sikerül betartanom a tanítását, hiszen pont arra tanít, amit a legnehezebb nekünk elhinni:
"A szellem örökké a kegyelem állapotában létezik.
Valóságod csupán a lélek.
Így hát te magad is örökké a kegyelem állapotában létezel."

Vagyis azt állítja,hogy a bűntudatunk, nem létezik, mert Isten szeretete által teremtődtünk, így nem követhetünk el bűnt, hisz az nem létezik, mert Isten csak szeretetet teremtett. Amit mi bűnnek hívunk az csupán tévedés Isten szemében, amit lehetőségünk van mindig kijavítani.
Mindannyian ártatlanok vagyunk. 
Amit a könyv kér tőlünk, hogy embertársainkban lássuk meg önmagunkat és bocsássunk meg. Ezen megbocsátás által szabaddá válunk, mert ez a szabadság mindenkit megillet.

A tanítás lényegét tehát az alábbi, roppant egyszerű módon foglalhatjuk össze:

"Ami valós, azt semmi nem fenyegeti.
Ami valótlan, az nem létezik.
Ebben rejlik Isten békéje."

Ha ez a te utad, azt tudni fogod, mert meghallod a hívást.
A könyv megfogalmazza ezt is:
“EZ A TANÍTÁS A CSODÁK TANÍTÁSA. MINDENKINEK KÖTELEZŐ ELVÉGEZNI. CSAK AZT VÁLASZTHATOD MEG, HOGY MIKOR KERÍTESZ SORT ERRE. A SZABAD AKARAT NEM AZT JELENTI, HOGY TE SZABOD MEG A TANTERVET. CSUPÁN AZT, HOGY MEGVÁLASZTHATOD, MIKOR MELYIK TANTÁRGGYAL AKARSZ FOGLALKOZNI. E TANÍTÁS CÉLJA NEM AZ, HOGY MEGTANÍTSON A SZERETET ÉRTELMÉRE, MERT EZ TÚLMUTAT MINDAZON, AMIT TANÍTANI LEHET. ÁM CÉLUL TŰZTE KI, HOGY ELTÁVOLÍTSA MINDAZT, AMI MEGAKADÁLYOZZA, HOGY TUDATÁRA ÉBREDJ A SZERETET JELENLÉTÉNEK, AMELY A TE TERMÉSZETES ÖRÖKSÉGED.”
Ha hallod a hívást, cselekedj! Bízz az Isteni időzítésben és tudd,hogy ez a válasz az imáidra. 

"A csodák tisztelettel adóznak neked, mert méltó vagy a szeretetre. Szertefoszlatják az önmagadról alkotott illúzióidat, és felismerik a benned lakozó fényt. Megszabadítván téged rémálmaidtól, jóváteszik hibáidat. A csodák megszabadítják az elmédet illúzióid fogságából,és újra éppé tesznek téged."

Mindannyian CSODÁK vagyunk.
 Isten szent gyermekei.
 És erre muszáj végre emlékeznünk!

Sok szeretettel,
Eszter


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése