2018. február 8., csütörtök

KIK ISTEN TANÍTÓI?


1. Bárki Isten tanítójává lehet, ez csupán a saját döntésünk kérdése. 2A tanítónak csak egyetlen feltételnek kell eleget tennie: élete során valamikor meg kell hoznia egy tudatos döntést, amelynek értelmében 

saját érdekét egynek látja testvérei érdekével. 

3Amint ezt megteszi, rátalál az útra, és bizonyossá lesz számára a követendő útirány. 4Ezáltal megjelenik a fény a sötétségben. 5Talán csak egyetlen fénysugár, de ez is elég lesz. 6Az illető ezáltal akkor is megállapodásra lép Istennel, ha esetleg nem is hisz Benne. 7Immár a megváltás célján fog munkálkodni. 

8Isten tanítója lesz.

2. A tanítók a világ bármely tájáról származhatnak. 2Bármely valláshoz tartozhatnak, de lehet,hogy egyáltalán nem vallásosak. 3Ők azok, akik válaszoltak. 4Az Elhívatás egyetemes. 5A világ minden részén, minden egyes pillanatban szól. 6Arra hívja a tanítókat, hogy szóljanak Érte, és váltsák meg a világot. 7Bár sokan hallják az Elhívatást, csak kevesen válaszolnak rá.
8Ám ez idővel megváltozik majd. 9Végül mindenki felelni fog az Elhívatásra, de addig még
sok-sok idő eltelhet. 10Pontosan ezért született meg a tanítókra vonatkozó terv. 11Az ő
feladatuk az, hogy időt takarítsanak meg. 12Kezdetben ugyan mindegyikük magányos fény csupán, ám a lényegükben lakozó Elhívatásnak köszönhetően semmi nem korlátozhatja ragyogásukat. 13És mindegyikük több ezer évet takarít meg – legalábbis a világnak. 14Mert az Elhívatás számára az idő semmit sem jelent.

3. Isten minden tanítója számára létezik egy kurzus. 2E kurzus formája igen eltérő lehet.
3Ahogy a tanítás során felhasznált eszközök is sokfélék lehetnek. 4A kurzus tartalma
azonban mindig azonos. 5Központi témája mindig az az igazság, miszerint „Isten Fia bűn
nélkül való, és ártatlanságában rejlik az ő megváltása”. 6A tanításra sor kerülhet tettek és
gondolatok formájában, szavak által vagy hang nélkül, bármely nyelven vagy egyetlen
nyelvet sem használva, bárhol, bármikor, bármilyen módon. 7Az sem számít, ki volt a tanító, mielőtt meghallotta az Elhívatást. 8Amikor válaszolt rá, a világ megváltójává vált.

 9Mert önmagaként látta testvérét. 

10Egyaránt rátalált így a saját és a világ megváltására is. 11Újjászületése által újjászületett a világ is.
4. E kézikönyv egy különleges tananyaghoz készült, az egyetemes kurzus egy adott formáját tanító személyek számára. 2Számtalan más forma létezik, és mind ugyanarra a
végeredményre vezet. 3Hiszen mindegyik csupán időt takarít meg. 4Ugyanakkor kizárólag az idő halad megfáradtan, és bizony igencsak törődött már ez a világ. 5Öreg és megfáradt, és kiveszett belőle a remény. 6Utunk végéhez soha nem férhetett kétség, hiszen Isten Akaratát semmi nem változtathatja meg. 7De az idő, a változás és a halál illúziója elcsigázza a világot és annak minden dolgát. 

8Az idő azonban véget ér egyszer – pontosan ennek érdekében munkálkodnak Isten tanítói. 9Mert nekik hatalmukban áll befolyásolni az időt. 10Döntésük révén megadatott nekik a hatalom.

(A csodák tanítása, Tanári kézikönyv/1.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése